Oude beschuldiging duikt op: 'Bill Clinton heeft mij verkracht'

Print
De beschuldigingen in de Amerikaanse presidentsrace blijven over en weer vliegen. Kort na de bekendmaking van Donald Trump's seksistische uitspraken, verschijnt een interview met Juanita Broaddrick. Zij zegt in de jaren zeventig te zijn verkracht door Bill Clinton. Ze uitte deze beschuldiging voor het eerst in 1999.

Het interview werd gepubliceerd door Breitbart News, een conservatieve Amerikaanse nieuwswebsite. Donald Trump, die al vaker refereerde aan de seksuele uitspattingen van Bill Clinton, deelde het op Twitter.

Het interview
Broaddrick, nu 73, vertelt in het nieuwe videointerview hoe ze in 1978 als vrijwilliger meewerkte aan Bill Clinton's campagne om gouverneur van de staat Arkensas te worden. Ze was toen 35. Volgens haar had Clinton voorgesteld om een keer koffie te drinken als ze in de buurt was van zijn kantoor in de plaats Little Rock. 

Toen ze op een dag contact opnam met het kantoor, werd haar verteld dat hij niet aanwezig was, maar wel bereikbaar zou zijn. Telefonisch zou Clinton hebben voorgesteld om naar een café te gaan. Hij wijzigde deze plannen echter, omdat er teveel journalisten zouden zijn. In plaats daarvan zouden Clinton en Broaddrick koffie drinken in haar hotelkamer.

Twee keer verkracht
Daar zou Clinton haar hebben verkracht, stelt Broaddrick. Het interview wordt op een gegeven moment stilgelegd omdat ze te emotioneel is. Daarna vertelt ze dat hij vanuit de hotelkamer een gebouw aanwees dat hij zou willen renoveren als gouverneur. Vervolgens draaide hij haar om en zoende hij haar, aldus Broaddrick. 

Ze zou hem hebben weggeduwd, maar omdat hij een stuk groter is, kon ze niet voorkomen dat hij haar op het bed gooide en twee keer verkrachtte. ,,Hij deed het nog een keer. Ik hoopte zo dat hij weg zou gaan, maar toen deed hij het weer", aldus Broaddrick. Aangeslagen vertelt ze dat hij hard in haar lip beet en op haar sleutelbeen zat. Toen het eenmaal voorbij was zou Clinton nonchalant zijn weggegaan. 

Niet de eerste keer
Broaddrick deed haar verhaal ook al eens in 1999, in het programma Dateline op NBC. Toen vertelde ze ook dat Hillary Clinton haar op intimiderende toon zou hebben toegesproken over 'alles wat ze voor Bill deed.' Broaddrick vatte dit op als een waarschuwing om het voorval niet te melden. 

Clinton's advocaat ontkende de feiten destijds en weigerde verder commentaar te geven. Omdat Broaddrick in 1978 na de vermeende verkrachting geen aangifte heeft gedaan, er geen getuigen waren en nooit is bewezen dat Clinton in het hotel was, is de zaak nooit voor de rechter gekomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen