Levenloos lichaam aangetroffen in gracht

Print
Levenloos lichaam aangetroffen in gracht

Politie heeft de vindplaats van het lichaam afgezet Afbeelding: AD/Ginopress

De politie heeft een levenloos lichaam aangetroffen in de gracht van de binnenstad in Groningen. Het gaat mogelijk om de sinds vrijdag vermiste student Wytze Pennink. Het dode lichaam is inmiddels uit het water gehaald. In het ziekenhuis vindt identificatie plaats. Ook wordt de doodsoorzaak onderzocht.

De 18-jarige student is voor het laatst op camerabeelden gezien bij de Spilsluizen en dat is vlakbij het Lopende Diep, waar nu een lichaam in het water is gevonden. Het Lopende Diep is een onderdeel van de Diepenring, de grachtengordel rond de binnenstad van de studentenstad en ligt op de looproute van het uitgaansgebied naar het woonadres van Pennink.

Lichaam
Een voorbijganger zag maandagmiddag iets drijven in het water tussen de wal en een schip. De gealarmeerde politie trof vervolgens een levenloos lichaam aan. Volgens een woordvoerder van de politie 'zou het heel goed kunnen' dat het hier om Wytze Pennink gaat. 

Volgens de politie is de Vindicat-student in de nacht van vrijdag op zaterdag onder invloed van alcohol naar huis gelopen. Hij kwam echter nooit aan, waarna alarm is geslagen. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. Volgens de politie is Pennink voor het laatst te zien op camerabeelden als hij om half zes 's ochtends langs een coffeeshop slentert in de buurt van Spilsluizen. 

De vindplaats van het lichaam ligt in het verlengde van een eerdere zoektocht met eensonarboot in het water. Er werd toen niets gevonden. De politie hield echter nog wel steeds de optie open dat Pennink, die stevig had gedronken, ergens in de gracht is gevallen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen