Fris weer houdt voorlopig aan

Print
Fris weer houdt voorlopig aan

Afbeelding: ANP

Met temperaturen van ongeveer dertien graden is het momenteel net iets te koud voor de tijd van het jaar. ,,Normaal gesproken is het nu vijftien graden overdag’’, vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza. En dat frisse weerbeeld blijft voorlopig ook.

Door de opklaringen van vannacht wordt het opnieuw fris, met minima van drie graden. Hoewel we dinsdagochtend in het midden en zuiden van het land waarschijnlijk weer mist gaan zien, is dit in het noorden niet het geval. Klaassen: ,,Daar komt er waarschijnlijk wat meer bewolking en kan het soms gaan regen.’’ Overdag blijft het fris, met ongeveer dertien graden.

Minder koud
Gelukkig blijft het niet de gehele week zo fris. Klaassen: ,,De nachten worden na morgen minder koud en er staat dan minder wind.’’ De minimumtemperaturen stijgen dan naar ongeveer zes of zeven graden. Overdag blijft het echter wel koud met maximumtemperaturen rond de elf graden.

Pas vanaf zaterdag wordt het weer iets beter. ,,De temperatuur gaat dan iets omhoog, naar een graad of dertien. Maar dat is nog steeds te koud voor deze tijd van het jaar’’, vertelt Klaassen. Wel blijft het droog en kalm weer. ,,Een hogedrukgebied dat nu boven Scandinavië hangt, komt onze kant op. Daardoor hebben we geen zware storingen. Maar er zijn wel milde verschillen te zien in het land. Zo kan het op de Wadden flink waaien met windkracht zes, terwijl het boven land vrij rustig is.’’ 

Contrast
De koude oktobermaand staat in schril contrast met de hoge temperaturen van september. Toen was het dagelijks twintig graden of meer. In oktober werd het echter al snel kouder. Op 6 oktober zagen we de eerste nachtvorst sinds mei. Toen werd het in Heino (Overijssel) op klomphoogte -0,5 graden. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen