Student (18) in gracht verdronken

Print
Student (18) in gracht verdronken

Afbeelding: AD/Ginopress/ politie

Het levenloze lichaam dat de politie heeft aangetroffen in de gracht van de binnenstad in Groningen, is van Wytze Pennink. De jongen is volgens de politie door een noodlottig ongeval in het water terecht gekomen en verdronken. De 18-jarige student was sinds vrijdag vermist.

Pennink is voor het laatst op camerabeelden gezien bij de Spilsluizen en dat is vlakbij het Lopende Diep. Het Lopende Diep is een onderdeel van de Diepenring, de grachtengordel rond de binnenstad van de studentenstad en ligt op de looproute van het uitgaansgebied naar het woonadres van Pennink.

Een voorbijganger zag maandagmiddag iets drijven in het water tussen de wal en een schip. De gealarmeerde politie trof vervolgens een levenloos lichaam aan.

Geen misdrijf
Volgens de politie is de Vindicat-student in de nacht van vrijdag op zaterdag onder invloed van alcohol naar huis gelopen. Hij kwam echter nooit aan, waarna alarm is geslagen. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden.

De vindplaats van het lichaam ligt in het verlengde van een eerdere zoektocht met eensonarboot in het water. Er werd toen niets gevonden. De politie hield echter nog wel steeds de optie open dat Pennink, die stevig had gedronken, ergens in de gracht is gevallen.

De hockeyclub in Naarden, waar Wytze coach is, is zo aangegrepen door de vermissing van Wytze Pennink en de berichten van de Groningse politie, dat is besloten om alle trainingen af te lasten voor vandaag. Het clubhuis is speciaal open voor mensen die steun zoeken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen