Ontvoering kind zeer uitzonderlijk

Print
Ontvoering kind zeer uitzonderlijk

Het huis in Landgraaf waar afgelopen weekeinde een baby werd ontvoerd. Afbeelding: Siebrand Vos

Een kidnapping van een kind, zoals afgelopen zondag in Heerlen gebeurde, komt weinig voor. Exacte cijfers zijn bij de politie niet bekend. Volgens een woordvoerster wordt een ontvoering niet altijd gemeld, zeker als de aanleiding in de relationele sfeer ligt.

Dat is in de Heerlense zaak ook het geval; een van de verdachten is de vader van de enkele maanden oude baby.

Een greep uit eerdere zaken sinds 2013 uit het archief van De Limburger: 

  • Op 29 september dit jaar werd een tweejarig meisje in Amsterdam ontvoerd. Mogelijk is haar Indiase vader bij de zaak betrokken.
  • Twee kinderen uit Wijnandsrade zijn al ruim twee jaar spoorloos. Nadat de kinderbescherming medio 2014 besluit dat ze onder toezicht worden gesteld duikt hun moeder onder en sindsdien is niets van hen vernomen.
  • Een man uit Kessel probeert in september 2014 een meisje te ontvoeren en verkrachten. De man zit sinds vorig jaar vast op verdenking van zeven gevallen van ontvoering en verkrachting in onder meer Blerick, Venlo, Sevenum en Mook.
  • In december 2014 blijft het bij een poging, als twee onbekenden een leerlinge van het Citaverde College in Horst van haar fiets trekken om haar te ontvoeren. Ze kan ontsnappen.
  • Eerder dat jaar krijgt een ex-politieman uit Groningen 2,5 jaar cel nadat hij zijn 5-jarige dochter met geweld ontvoert na een vechtscheiding.
  • Eind 2013 kan de politie in Swalmen na een wilde achtervolging een Heerlenaar aanhouden die zijn kind van drie had gegijzeld en zijn ex-vrouw mishandelde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen