Dierenactiviste wenst kankerpatiëntje dood

Print
Dierenactiviste wenst kankerpatiëntje dood

Adrian ging zaterdag op de schouders bij de stierenvechters in Valencia. Afbeelding: EPA

Een Spaanse dierenbeschermster heeft in Spanje voor grote opschudding gezorgd door via Facebook een ernstig zieke jongen aan te vallen wegens diens voorliefde voor het stierengevecht. ,,Laat hij maar doodgaan, en wel zo snel mogelijk'', schreef de vrouw.

En dat alleen omdat het de droom van de achtjarige Adrian, die aan Ewing-sarcoom (botkanker) lijdt, is torero te worden en in de arena's van Spanje op te treden. 

Op schouders
Om hem een plezier te doen, hebben enkele grote voorbeelden de knul zaterdag in Valencia na afloop van een stierengevecht op hun schouders het stadion rond gedragen. Nadat beelden daarvan online waren gezet, reageerde de activiste onder een pseudoniem woedend. 

,,Een ziek kind dat gezond zou willen worden om onschuldige en gezonde dieren te doden, die ook alleen maar willen leven - Adrian, sterf maar!''. De facebookaccount werd later gesloten.

Braakneigingen
De krant El Mundo stelde maandag in een commentaar dat ,,sommige tweets nog meer braakneigingen opwekken dan chemotherapie in het lichaam van Adrian''. 

De stichting Toro de Lidia (Vechtstier) kondigde aan de schrijfster van het twitterbericht op te zullen sporen en voor de rechter te slepen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen