Ticketverkoop Coldplay: '652 euro kwijt, maar geen kaartjes'

Print
Ticketverkoop Coldplay: '652 euro kwijt, maar geen kaartjes'

Coldplay-frontman Chris Martin. Afbeelding: HBVL/Photo News

De kaartverkoop voor het concert van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion in Brussel is vrijdag voor duizenden fans op een ontgoocheling uitgedraaid.

Bij sommigen volgde de grootste frustratie pas toen ze hun rekeningafschriften nakeken. “Ik heb geen tickets, maar ik ben wel 652,22 euro kwijt”, zegt een vrouw uit Bilzen.

Wie zich vrijdagochtend, na het passeren van de virtuele rij, al verheugde op tickets, kwam vaak alsnog bedrogen uit. Het grootste probleem deed zich voor bij de betaling, die bij heel wat verrichtingen aangaf dat er een technische storing was.

Geld van rekening
Nu blijkt echter dat er bij een aantal van die ‘mislukte’ betalingen toch geld van de rekening is gegaan, ook al werd er geen ticket verkocht. Zo probeerde een alleenstaande moeder uit Bilzen meermaals twee tickets te kopen. Resultaat: vier keer geld van de rekening, voor een totaal van 652, 22 euro. “Maar desondanks heb ik geen enkel ticket ontvangen”, zucht de vrouw. “Ik heb al contact gezocht met Ticketmaster via e-mail, telefoon en Facebook, maar tevergeefs.”

Ticketmaster België, dat de verkoop organiseerde, zegt dat alle gedupeerden een e-mail ontvangen hebben met meer informatie. “Iedereen zal zijn geld terugkrijgen”, zegt Dieter Kraewinkels, directeur bij Ticketmaster. “Bij de verwerking van de betalingen is er wat misgelopen met het systeem, wat voor een reeks problemen gezorgd heeft. Wij hebben daarover ondertussen een paar honderd klachten ontvangen. Ook wie niets gemeld heeft, zal zijn geld terugkrijgen als dat onterecht van de rekening gegaan is. Dat systeem werkt immers volledig automatisch.”

Wachtlijst
Een tegemoetkoming zit er voor de gedupeerden niet in. Wel worden zij, zo meldt Ticketmaster in de e-mail, bovenaan de wachtlijst geplaatst voor tickets die vrijkomen.

Tickets voor de eerste show van Coldplay, op 21 juni, waren vrijdag in een half uur uitverkocht. Daarna kondigde Live Nation aan dat Chris Martin en co een tweede concert zouden geven op 22 juni. Ook die tickets gingen vrijdag al allemaal de deur uit. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen