Productie Dupont deels stil na nieuw lek

© ANP

Twee productielijnen van DuPont in Dordrecht zijn stilgelegd na een nieuwe lekkage van het kankerverwekkende formaldehyde. Het chemische bedrijf heeft de maatregel genomen onder druk van de provincie Zuid-Holland, liet die dinsdag weten.

ANP

Dupont had de provincie maandagavond laat op de hoogte gebracht van de nieuwe lekkage. Volgens de provincie volgen nog ,,nadere maatregelen'' richting DuPont. Daarover wordt dinsdagmiddag naar verwachting meer bekend.

In augustus maakte DuPont ook al melding van een lekkage bij de provincie. Eind vorige maand bleek die echter groter dan gedacht. Uit nieuwe informatie van het bedrijf bleek dat 2730 kilo was gelekt.

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) deed daarna aangifte tegen de onderneming wegens een mogelijk strafbaar feit. Er loopt een onderzoek naar de gevolgen van die lekkage voor de mensen in de omgeving.

De formaldehyde wordt door DuPont gebruikt bij de productie van de kunststof Delrin.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee