Samsung trekt stekker uit Note 7

© ANP

Samsung trekt de stekker uit de Galaxy Note 7. Dat maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf dinsdag bekend nadat het eerder al meldde de productie van het toestel om veiligheidsredenen voorlopig te staken.

ANP

Kort na de lancering van de Note 7 doken in een aantal landen verhalen op van spontaan ontbrandende of exploderende exemplaren. Meerdere mensen raakten gewond. Samsung besloot miljoenen toestellen om te ruilen. Inmiddels wordt in verschillende media melding gemaakt van zeven omgeruilde toestellen die ook in brand vlogen.

Eerder op dinsdag werd al gemeld dat de verkoop van het apparaat was gestopt. In Nederland was de lancering van de telefoon al uitgesteld vanwege het lopende onderzoek naar nieuwe problemen met het toestel. Die verkoopstop blijkt dus nu definitief.

De Note 7 werd alom gezien als een belangrijke concurrent van de iPhones van concurrent Apple. In eerste instantie gaf Samsung de schuld aan een accu-leverancier. Maar ook nadat een ander bedrijf de batterijen leverde, bleven problemen de kop opsteken.

De problemen van Samsung zetten het aandeel van het bedrijf dinsdag op de beurs in Seoul stevig onder druk. Het bedrijf zag door een koersval van 8 procent dinsdag circa 17 miljard dollar aan beurswaarde verdampen.

De Galaxy Note 7 is een grotere, bijgewerkte versie van het topmodel Galaxy S7, die ook met een pennetje te bedienen is. De Note 7 is overigens niet het belangrijkste model voor Samsung. Het is een van de nieuwste modellen met alle nieuwste snufjes, maar het vlaggenschip van de fabrikant is de serie Samsung Galaxy 7, die in twee formaten wordt geleverd. Daarnaast verdient Samsung ook veel aan allerlei andere, goedkopere modellen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee