Is dit het mooiste hotelzwembad ter wereld?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een filmpje met de titel Stairway to Heaven zorgt voor een stormloop aan boekingen in een Zwitsers hotel. Villa-Honegg heeft zijn populariteit te danken aan reisblogster Fabi Gama. De Braziliaanse postte een video van het infinity-zwembad op haar Instagram, waarna het door ruim 130 miljoen mensen bekeken werd.

AD

In het filmpje loopt Fabi het trappetje af het zwembad in en trakteert haar duizenden volgers op een adembenemend uitzicht op het Zwitserse berglandschap op 914 meter hoogte. De video, die de Braziliaanse vorige week deelde met haar duizenden volgers, ging daarna de hele wereld over nadat het tv-kanaal Discovery World deze deelde op hun Facebookpagina. Op het moment van schrijven zijn de beelden een miljoen keer gedeeld en 130 miljoen keer bekeken.

Voor een verblijf in het vijfsterrenhotel in het Zwitserse Ennetburgen moet je diep in de buidel tasten. Voor een nachtje betaal je voor de goedkoopste kamer 450 euro. De dame uit Rio de Janeiro verbleef onlangs voor de derde keer in het kleinschalige hotel met 23 kamers. De blogster reist de hele wereld over en in ruil voor een gratis luxueuze overnachting plaatst ze foto's en filmpjes op haar website en social media-kanalen waar duizenden mensen haar reisavonturen volgen.

Exclusiviteit,,Vanaf dat moment stroomden de boekingen binnen'', vertelt Sebastian Klink van Villa-Honegg. ,,Het is fantastisch wat een virale video teweeg kan brengen'', gaat de marketingmanager enthousiast verder. ,,We zitten tot april volgend jaar volgeboekt. Ik krijg per dag zo'n 100 mailtjes binnen met allerlei vragen, waarvan ongeveer 40 procent een kamer reserveert.'' Om een duikje te nemen in wat veel mensen nu ''s werelds mooiste infinity-zwembad' noemen, hoef je niet per se een kamer te boeken. Voor 64 euro koop je een dagkaart zodat je alleen kunt genieten van het zwembad dat 24 uur per dag open is. Maar voor veel mensen blijft poedelen in de ininity-pool dagdromen, want het hotel hanteert een beperkt toegang-beleid. ,,Het moet wel exclusief en privé blijven'', aldus Sebastian.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee