Zien: het nieuwe stadion van Real Madrid

© De Standaard

In de zomer van volgend jaar starten in Madrid grondige renovatiewerken aan het stadion van voetbalclub Real Madrid. Het Santiago Bernabéu-stadion zal zeker drie jaar in stellingen staan.

De Standaard

Real Madrid en het Madrileense stadsbestuur hebben een akkoord bereikt over de langverwachte renovatiewerken aan het Bernabéu-stadion. Voor 400 miljoen euro krijgt de voetbaltempel een heuse facelift: zo komt er een volledig nieuwe façade en krijgt het stadion een dak dat in een kwartier volledig dicht kan. Voetbalfans van de 'Galácticos' kunnen in het vervolg hun regenjas dus thuislaten.

Real-voorzitter Florentino Pérez moet de oorspronkelijke plannen, die al twee jaar oud zijn, wel lichtjes aanpassen. Zo moet burgemeester Manuela Carmena niet weten van een hotel en een shoppingcenter in het Bernabéu-complex. Toch blijft het ontwerp van het Zwitserse GMT Architekten en het Catalaanse L35 bijna volledig intact.

'Beste stadion ter wereld'Pérez liet het dan ook niet aan zijn hart komen op de persconferentie dinsdagmiddag: 'Vandaag is een zeer belangrijke dag voor Real Madrid, voor zijn fans en voor onze stad. Het wordt een spectaculaire transformatie. We zullen het beste stadion ter wereld hebben.'

Volgend jaar is het stadion zeventig jaar oud. Sinds de laatste aanpassingen in 2005 kunnen er meer dan 81.000 voetbalfans het stadion binnen. Na de werken zal dat aantal nog met drieduizend toenemen. Wie het iconische stadion nog in zijn oorspronkelijke staat wil zien, rept zich dus beter snel richting de Spaanse hoofdstad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee