Nederlander gedood tijdens vakantie op Filipijnen

De Filipijnse politie tijdens een serie huiszoekingen.

De Filipijnse politie tijdens een serie huiszoekingen.© AFP

Op het Filipijnse eiland Mindanao is een Nederlandse vakantieganger doodgeschoten. Het gaat om een 59-jarige man, die vaker vakantie viert op de Filipijnen. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend.

Peter Winterman

Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan het AD. De Nederlander was volgens lokale media in het bijzijn van een 17-jarig meisje, dat hij probeerde te verleiden. Of het meisje betrokken was bij het schietincident, is onduidelijk.Twee kogelsDe man werd maandagavond zeven uur, lokale tijd, doodgeschoten. Hij werd in zijn hoofd geraakt door twee kogels. De Nederlander was op dat moment in Manticao, een plaats met zo'n 25.000 inwoners op het eiland Mindanao. De nabestaanden van het dodelijke slachtoffer zijn dinsdag geïnformeerd. Volgens Buitenlandse Zaken is er een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de moord. De Filipijnse politie onderzoekt de zaak. Er zijn voor zover bekend nog geen verdachten opgepakt. Golf van geweldOp de Filipijnen is momenteel sprake van een golf van geweld. De afgelopen tijd zijn naar schatting 3500 mensen vermoord in de anti-drugscampagne van president Duterte. De president beloofde binnen een half jaar een einde te maken aan drugsoverlast in het land, waarbij hij geweld niet schuwt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee