Iedereen kan tekenen bij The Big Draw Heerlen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Internationaal tekenfestival The Big Draw doet deze maand voor de derde keer Heerlen aan en wil iedereen weer aan het tekenen krijgen.

Simone van Hugten

Of je nou jong of oud bent, professional of amateur. Meedoen? Dat kan! Een overzicht van de tekenevenementen in Heerlen waar je gratis aan kan deelnemen.

Bagels tekenenBij Bagels & Beans vind je natuurlijk heerlijke bagels en cappuccino’s, maar deze maand kun je ook je eigen bagel tekenen. Gewoon tijdens de lunch, met alle ingrediënten die jij maar kan bedenken. Wanneer: elke dagPankrijtiuspleinEind oktober verandert het Pancratiusplein in het Pankrijtiusplein. Iedereen is welkom om aan de slag te gaan met stoepkrijt. De organisatie zorgt voor bakken vol krijt in alle kleuren, jij voor de tekeningen op de grond. Alles mag.Wanneer: 22 oktoberLittle DrawingsIn de kroeg beginnen veel mensen tijdens hun biertje te krabbelen op biervieltjes. Vanuit dat idee is Little Big Drawings ontstaan. Café Pelt heeft op al hun tafeltjes gezorgd voor tekenmateriaal en viltjes, waarop jij je creativiteit kan loslaten. De viltjes worden geëxposeerd in Pelt.Wanneer: elke dagBig Window DrawingsGeen zin om te tekenen, maar wel om te kijken? Ook dat kan. Tijdens de opening van het festival heeft een groep kunstenaars de winkelruiten in het centrum versierd met hun tekenwerk. Zo staat David Bowie op het raam van muziekzaak Arons, lekkere ijsjes bij lunchroom BAM, en toffe schilderijlijsten bij het Duitse Bakkertje.Wanneer: elke dag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee