Eis: zestien maanden cel voor vervalsen paspoorten tijdens stage

Het stadskantoor in Utrecht.

Het stadskantoor in Utrecht.© ANP

De oud-stagiair van de gemeente Utrecht die eind 2014 en begin 2015 twaalf paspoorten vervalste, moet zestien maanden de cel in, vindt het Openbaar Ministerie. De rechtbank boog zich dinsdag over de zaak. Zonder de stagiair, want die is spoorloos verdwenen.

Freke Remmers

De eis van het OM is opgebouwd uit vier maanden cel voor vier vervalste paspoorten toen de jongen nog minderjarig was. Halverwege zijn stage werd hij echter achttien. Voor de acht paspoorten die hij daarna nog vervalste, eist het OM twaalf maanden. De stagiair, inmiddels 19, gaf de paspoorten tijdens zijn werkperiode bij Publiekszaken als vermist op. Vervolgens gaf hij ze uit met een andere foto. Hij liep tegen de lamp toen een Utrechter ontdekte dat zijn paspoort ten onrechte geblokkeerd was. De rechter doet over twee weken uitspraak, ook al is de oud-stagiair dus onvindbaar. Sinds 2015 staat hij bij geen enkele gemeente ingeschreven. Ook zijn familie en zijn advocaat hebben geen contact met hem.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee