Killerclown met hamer en mes duikt ook op in Oss

© AD

De trend van afschrikwekkende clowns die opduiken met wapens om kinderen schrik aan te jagen, lijkt zich door te zetten. Na problemen in Almere en Arnhem, is er nu ook een persoon verkleed als horrorclown opgedoken in Oss. De politie dreigt met geweld als de clown weer opduikt.

Chris Klomp

Volgens de politie werd de clown gezien in de buurt van park Elzeneind. Hij of zij was gekleed in een clownspak en droeg een masker. Ook zou de clown een mes en een hamer bij zich hebben gehad. De politie neemt de zaak zeer serieus. ,,Voor de veiligheid van omstanders, en onze eigen veiligheid, zullen wij u mogelijk benaderen met onze geweldsmiddelen", schrijft ze op Facebook. ,,Mogelijk was u niet op de hoogte, maar het is strafbaar om op deze manier als 'clown' te spelen. Wij willen u laten weten dat wij deze zaak zeer serieus nemen!''ClownsAfgelopen tijd werden al eerder horrorclowns gesignaleerd in Nederland. Toen gebeurde het in Almere Buiten Hout en in Arnhem. Een clown zou maandagavond al spelende kinderen hebben laten schrikken op de Stekkenberg in Groesbeek. De verklede persoon zou rond 19.00 uur aan de bosrand in de buurt van begraafplaats Heselenberg achter kinderen aan rennen en hebben geschreeuwd. Ook uit Twente komen de eerste berichten van een aanwezige horrorclown.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee