Belgische vrouw (90) laat zich invriezen

© HBVL

Een Belgische vrouw van 90 jaar oud die op 2 september van dit jaar overleed, heeft zich laten invriezen met de bedoeling om later weer tot leven gewekt te worden als de wetenschap het ooit toelaat. Dat meldt het VTM Nieuws.

AD

De vrouw werd onmiddellijk na haar dood behandeld door een begrafenisondernemer uit Oudenaarde. Vervolgens werd haar lichaam naar het Cryonics Institute in Michigan in de VS gestuurd. Daar werd het ingevroren en wordt het bewaard in een grote tank. Cryonics Institute maakte het nieuws over de aankomst van de nieuwe patiënt zelf op zijn website bekend.

50.000 euroGeert D'Hondt is de begrafenisondernemer die haar lichaam behandelde. Al het vocht en bloed werd aan het lichaam onttrokken en vervangen door een speciaal product om elke cel te beschermen tegen de koeling die volgt, vertelt hij. Vervolgen werd het lichaam ingepakt, in droog ijs gelegd en naar Michigan getransporteerd. De hele behandeling, het vervoer en daarna de opslag van het lichaam kost zo'n 50.000 euro.

GeldklopperijVolgens specialisten is het echter pure geldklopperij en zal de wetenschap nooit in staat zijn om een lichaam in te vriezen en weer tot leven te wekken. ,,Bij het invriezen beschadigt men de cellen," zegt professor Wim Van de Voorde, diensthoofd forensische geneeskunde UZ Leuven. ,,En dan moet men iets vinden om de cellen te beschermen zodat ze bij het ontvriezen onbeschadigd terug zouden werken. Bovendien, als je dan eenmaal ontdooid bent, mag men niet vergeten dat men overleden is en terug tot leven moet gewekt worden. En tenslotte is men ook nog eens aan een ziekte gestorven en die moet dan ook nog eens aangepakt worden."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee