'Websitebouwer' maakt honderden slachtoffers

© ANP

Honderden mensen en bedrijven zijn slachtoffer geworden van een oplichter. De politie heeft in juli een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van oplichting, identiteitsfraude en computervredebreuk.

ANP

De verdachte bood zichzelf volgens de politie aan bij bedrijven als websitebouwer. Hij heeft voor diverse bedrijven een website met een webshop gebouwd. De man wordt ervan verdacht dat hij door het inbouwen van speciale software gebruikersnamen en wachtwoorden kon onderscheppen. Die inloggegevens zou hij vervolgens hebben gebruikt om in te breken op mail- en social media accounts van klanten van die webshops.

Hij geld wat hij op deze manier wist te verkrijgen heeft hij vermoedelijk gebruikt voor zijn verslavingen. Na zijn aanhouding heeft de politie het onderzoek steeds verder uitgebreid en bleek het om steeds meer slachtoffers te gaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee