Tieners ontmaskeren internetpedofiel

© AD

Een Vlaamse internetpedofiel kon jarenlang ongemerkt talloze kinderen teisteren via een webcamsite. Hij is afgelopen zomer ongewild een fenomeen geworden op YouTube. Vooralsnog gaat hij gewoon verder, ondanks het feit dat hij werd opgepakt. Dat meldt De Morgen. Vermoedelijk zijn er ook Nederlandse jongens betrokken in de zaak.

AD/De Morgen

Uit onderzoek van de krant blijkt dat de pedofiel al jarenlang contact zoekt met minderjarigen, maar pas afgelopen zomer een versnelling hoger schakelde. De man zoekt zijn slachtoffers via Omegle, een Chatroulette-achtige site waar webcammende personen door willekeur aan elkaar gekoppeld worden. Dan voegt hij de jongens toe via Skype, waar hij ze vraagt om hun T-shirt broek uit te doen.Video'sHet bijzondere is dat veel jongens hun ontmoeting met de man op YouTube hebben geplaatst. Enkele van die video's zijn al meer dan honderdduizend keer bekeken. De pedofiel is zo ongewild een internetster geworden. Het lijkt er op dat enkele jongens die op de video's verschijnen uit Nederland komen, vanwege het accent dat zij hebben.Het parket en de politie vielen aanvankelijk uit de lucht toen de collega's van De Morgen de beelden naar hen doorspeelden, maar weten intussen over wie het gaat. Het gaat om een 61-jarige man uit Oost-Vlaanderen.Identificatie Hij is formeel geïdentificeerd en moest voorkomen voor een onderzoeksrechter. De YouTube-pedofiel werd weer vrijgelaten, maar kreeg 'strenge voorwaarden' opgelegd, verklaart Annelies Verstraete van de Dendermondse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen. ,,Het gerechtelijk onderzoek is nog steeds lopende. We zijn nog volop bezig met de identificatie van mogelijke andere slachtoffers."Zijn laatste video dateert van vorige week. Het parket wil niet zeggen of hij daarmee zijn voorwaarden schendt en of hij sinds zijn eerste aanhouding nog eens voor de onderzoeksrechter moest verschijnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee