14-jarige jongen geeft 'horrorclown' rake klappen

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© Reuters

Een 14-jarige jongen werd woensdagavond lastiggevallen door een 'horrorclown' op de Theresiastraat in Delft. De clown had echter de verkeerde voor zich want de jongen was een getalenteerde vechtsporter.

Graziella Gioia

De jongen was zijn hondje aan het uitlaten toen hij werd achterna gezeten door een man met clownsmasker en rode pruik. Hij liet zich echter niet kisten en besloot zichzelf te verdedigen door de horrorclown een paar rake klappen te geven. De clown is toen op de vlucht geslagen.VlammenwerperDit was niet het enige incident met een 'horrorclown' in Delft woensdagavond. Een Delftse inwoner werd in het fietstunneltje op de Colijnlaan achterna gezeten door twee mannen, die clownspakken, maskers en pruiken droegen. Ze joegen de inwoner het stuipen op het lijf door met een schep en een soort vlammenwerper achter de Delftenaar aan te rennen.In beide gevallen heeft de politie de clowns niet meer aangetroffen. Of de incidenten met elkaar te linken zijn, is ook niet duidelijk. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.HypeAfschrikwekkende clowns verschijnen steeds vaker in Nederland. Zo verschenen in Rotterdam, Almere, Arnhem en Oss al mensen verkleed als horrorclown. De 'horrorclowns' lijken in Nederland op te duiken naar Amerikaans voorbeeld. Daar lijkt het een trend waarin mensen vermomd als enge clowns voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee