Hamilton laat bandentest schieten door voetblessure

© Getty Images

Lewis Hamilton heeft een bandentest in Barcelona laten schieten wegens zijn zere voet. De Formule 1-coureur liep de kwetsuur dinsdag op tijdens een training en moet rust houden om op tijd hersteld te zijn voor de Grote Prijs van Austin, volgende week zondag.

AD

De coureur van Mercedes staat er niet goed op, nadat hij voor de Grote Prijs van Japan van afgelopen weekeinde tijdens een persconferentie zat te Snapchatten en klaagde over de saaie opzet. Hij verliet voortijdig een mediabriefing en vloog na de race halsoverkop terug naar Europa, naar eigen zeggen vanwege de bandentest van gisteren.De 31-jarige Brit staat tweede in de strijd om het wereldkampioenschap, met 33 punten achterstand op Mercedes-ploegmaat Nico Rosberg. Mocht Hamilton de vier resterende races winnen, dan nog heeft Rosberg genoeg aan vier tweede plaatsen om de titel in de wacht te slepen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee