Denken Ajax, Feyenoord en PSV aan exit eredivisie?

© AD

Overwegen Ajax, Feyenoord en PSV om op termijn de Nederlandse eredivisie te verlaten? Als we de geluiden van FC Kopenhagen-directeur Anders Hørsholt moeten geloven bestaat die kans wel degelijk. Volgens de Deense krant Berlingske Tidende behoort de Nederlandse traditionele top-3 tot het selecte groepje West-Europese clubs waarmee gesproken wordt.

HBVL

Hørsholt bevestigde donderdag dat de Denen samenzitten met andere middelgrote Europese clubs om te praten over de oprichting van een internationale competitie.

De krant meent te weten dat er in totaal onderhandeld wordt met zeker negen andere clubs over zo’n competitie, met naast Kopenhagen ook Anderlecht, Club Brugge, Ajax, PSV, Feyenoord, Celtic, Rangers, Malmö FF en Rosenborg aan tafel. ,,Mocht de competitie er komen, kan dat betekenen dat Kopenhagen en de andere deelnemende clubs uit hun binnenlandse competitie zullen stappen”, vertelde Hørsholt. ,,Om concurrentieel te blijven, is dat internationale perspectief nodig voor ons.”

Niet voor 2021

Het idee zou vooral tegengewicht moeten bieden aan de recente beslissing van de Europese voetbalbond UEFA om de vier grootste voetballanden elk vier clubs in de Champions League te gunnen. ,,Als we nu niets doen, zullen de grootste clubs maar blijven groeien en sterker worden, terwijl wij het steeds moeilijker zullen krijgen”, aldus Hørsholt.

Het plan is wel nog allesbehalve concreet: zo lijkt een dergelijk initiatief niet realistisch voor 2021 en zei Hørsholt dat het ,,nog te vroeg is om te praten over specifieke competitiemodellen”. Voorlopig heeft nog ook nog geen enkele van de vernoemde clubs het verhaal bevestigd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee