Sef Vergoossen als 'Dick Advocaat' van Roda JC

Print
Sef Vergoossen als 'Dick Advocaat' van Roda JC

Afbeelding: Rob Oostwegel

Sef Vergoossen gaat per direct bij Roda JC aan de slag als technisch adviseur. De oud-trainer wordt klankbord van trainer Yannis Anastasiou en technisch directeur Ton Caanen. De Kerkraadse club hoopt hiermee de negatieve spiraal om te buigen.

Roda staat laatste in de eredivisie en wist de laatste zeven wedstrijden niet meer te scoren. „Er moest iets gebeuren, dat was ook voor ons duidelijk", erkent Ton Caanen. ,,Je moet dit zien als verdedigen en aanvallen tegelijk. Met de kennis en ervaring van Sef verdedigen we het eerste elftal. Maar we vallen ook aan omdat we iets toevoegen wat we nog misten.”

Vergoossen (69) zal wekelijks aanschuiven bij technisch overleg en gaat zich intensief verdiepen in alles wat in en rond het eerste elftal speelt. Waar nodig zal hij adviezen geven en als vraagbaak fungeren. De voormalige coach - die Roda van 1998 tot 2001 onder zijn hoede had - zal zo veel mogelijk wedstrijden bezoeken en regelmatig bij trainingen aanwezig zijn, zij het op de achtergrond. Hij wil niet meer op de bank zitten of op het veld staan. 

Vergoossen was in eerste instantie ‘overvallen’ door het appel dat Roda op hem deed. Na een aantal gesprekken in het Parkstad Limburg Stadion gaf hij zijn ja-woord. „Als Willem II of zo was gekomen, had ik dit niet gedaan. Maar met Roda heb ik, gezien het verleden, een emotionele binding. Ik heb meteen gezegd dat ik duidelijkheid wilde over mijn rol. Ik wil geen trainer meer zijn, geen assistent, geen technisch directeur of de assistent van de technisch directeur. Wat ik wel wil geven is een stuk ondersteuning naar het eerste elftal en alles eromheen. Ik wil graag mijn schouders hieronder zetten. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.”

Zie ook 1Limburg: Sef Vergoossen technisch adviseur Roda JC