Kopzorgen in Heerlen door komst Maradona

Print
Kopzorgen in Heerlen door komst Maradona

Afbeelding: ANP

Niemand die het zeker weet. Maar derdeklasser Heksenberg in Heerlen begint alvast met de voorbereidingen. Voetballegende Diego Maradona komt binnenkort een uurtje langs.

Het gaat als een lopend vuurtje rond door de wijk: Maradona komt! Maradona komt! Voorzitter Henk Butink van voetbalclub Heksenberg tempert het enthousiasme in de kleine Heerlense wijk niet. Een contract kan hij niet laten zien. Een andere zekerheid dat de stervoetballer komt, heeft hij ook niet. „Maar ik ga ervan uit dat hij komt.” 

Die bijna-wetenschap levert hem kopzorgen op. „Op hoeveel mensen moeten we rekenen?, vraagt de voorzitter zich af. „Honderdvijftig, vijfhonderd, vijfduizend? Hoe gaan we dat aanpakken?” 

Gestrikt
Als de voetballegende komt, is dat door toedoen van raadslid, zakenman en netwerker Christian Petermann. Hij dacht de topvoetballer al eens eerder gestrikt te hebben. In augustus dit jaar zou de Argentijnse voetbalster naar het Rodastadion komen, maar dat ging niet door. „Dat kwam door een blessure van Maradona. Maar nu komt hij.” 

Petermann, ook bekend door opzienbarende uitspraken over een officier van justitie, kent de Belgische oud-international Jean-Marie Pfaff persoonlijk. Op Petermanns voorspraak kwam de voormalige keeper eerder dit jaar naar Heerlen om de voetballers van Heksenberg een hart onder de riem te steken. Door sluiting van de eigen velden speelt de club noodgedwongen op het gras van een naburige club in Brunssum. 
Toeval of niet, de Heksenbergers promoveerden afgelopen seizoen. 

Historisch
Ex-keeper Pfaff haalt de Argentijnse topvoetballer binnenkort naar Antwerpen. Daar vindt op 14 november de ‘historische rematch van Mexico 1986’, plaats, vermeldt een affiche van het Sportpaleis. Diego Maradona maakt daar zijn opwachting. 

Op 12 en 13 november is de Argentijn in Nederland, weet Petermann. „Toen ik dat hoorde, ben ik direct aan de slag gegaan. Roda JC wilde niet meedoen. Ze vinden het te duur. Een halve dag Maradona inhuren kost een ton. Dat is goed op te brengen door vijf, zes sponsors. Wat denk je als een penalty viral gaat op de grasmat van Roda? De exposure die je dan hebt! De sponsor van Heksenberg is bereid om hem een uurtje naar Heerlen te halen om handtekeningen uit te delen.” 

Die sponsor, Leon Beerendonk van Mabs40, kent de details niet van het aanstaande bezoek, maar hij betaalt grif voor de komst van de Argentijnse voetballegende. „Maar ik laat me graag verrassen.” Bij Heksenberg zien ze het helemaal zitten. De grote Maradona bij het kleine clubje Heksenberg. „Misschien neemt hij bij ons wel die penalty.” 
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje