Willem (74) wint 10.000 euro bij thuiskomst uit ziekenhuis

Print
Willem (74) wint 10.000 euro bij thuiskomst uit ziekenhuis

Afbeelding: AD

De 74-jarige Willem uit Spijkenisse was deze week net ontslagen uit het ziekenhuis toen hij werd verrast met 10.000 euro. Dat bedrag heeft hij gewonnen in de BankGiro Loterij.

,,Ik ben vandaag net thuisgekomen'', stamelde de Spijkenisser, die na het zien van de cheque zijn vrouw Joke (69) ontroerd in de armen viel. ,,Deze prijs komt heel goed terecht'', zegt zij. ,,Willem mag nu thuis aansterken en deze prijs maakt dat allemaal nog iets mooier.''   

De Spijkenisser heeft een zware tijd achter de rug. Hij bleek maanden met salmonella in zijn bloed te hebben rondgelopen nadat een stent was geplaatst na een eerder hartinfarct. 

Pijn
,,Hij had constant vreselijke pijn in zijn bovenbeen, eerst konden ze lang niets vinden maar na lang zoeken kwamen ze salmonella tegen. En toen ze met een mri verder gingen kijken, bleek er een scheurtje in een ader in z'n lies te zitten. Daardoor ging de salmonella door z'n hele lichaam'', legt Joke uit. 

Het betekende dat haar man via een infuus voortdurend antibiotica kreeg toegediend. Nu thuis in Maaswijk, na ontslag uit het ziekenhuis, krijgt hij nog steeds antibiotica toegediend. Joke: ,,Het is kritiek geweest. Dat Willem er nog is, is mijn grootste prijs.'' Van die andere prijs gaan de twee nieuwe matrassen of een nieuw bed kopen.