Max Verstappen: Maak geen fout, maak geen fout!

Print
Max Verstappen: Maak geen fout, maak geen fout!

Afbeelding: AD

Het is alweer even geleden, op 15 mei van dit jaar, maar pas deze week is Max Verstappen in het zonnetje gezet door Guinness World Records voor zijn wonderlijke prestatie op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Met 18 jaar en 228 dagen was de Limburger de jongste coureur ooit die een Grand Prix won.

In gesprek met Guinness World Records blikt Max Verstappen, kort na zijn overstap van Toro Rosso, terug op die topdag bij de Grand Prix van Spanje. ,,Ik kwam in een nieuw team, met nieuwe mensen. Ook de auto was net iets anders dan ik gewend was. Dat was wel even wennen. Ik had maar 10 dagen om alles te verkennen"

Na een crash in de eerste ronde tussen de twee Merecedessen van Nico Rosberg en Lewis Hamilton werd Verstappen plots favoriet voor de zege. En hij hield stand. ,,In de laatste ronde dacht ik alleen maar: Maak geen fout, maak geen fout! Toen ik de laatste bocht inkwam wist ik dat ik het zou redden, wat een ongelofelijk gevoel was dat. Dat ik nu mijn eigen Guinnes World Record heb, is heel speciaal voor me.''
 

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1