SBS6 zet hele avond lijnen open, maar uitslag telt niet mee

Print
SBS6 zet hele avond lijnen open, maar uitslag telt niet mee

Afbeelding: sbs6

De ontknoping van de SBS6-talentenjacht The Next Boy/Girl Band heeft voor flink wat gefronste wenkbrauwen gezorgd. Nadat kijkers de hele avond op hun favoriete kandidaat voor een nieuw te vormen girlband konden stemmen, besloot John Ewbank dat alle meisjes mogen blijven. ,,Het zal mijn laatste show wel zijn vanavond." Het programma werd uiteindelijk gewonnen door de boyband 4U, maar zowel de boy- als girlband blijven bestaan en gaan optreden.

Nadat bij de boyband 4U zojuist een van de kandidaten naar huis is gestuurd, is het de beurt aan de meiden. Zoals vooraf afgesproken moet de meidenband, die Grlbnd gaat heten, uit vier meisjes bestaan. Jurylid en platenbaas Ewbank moet de keuze maken tussen de meisjes Rony en Denise: een onmogelijke keuze volgens hem.

,,Ik moet van een perfecte band een minder perfecte band gaan maken", begint hij zijn relaas. ,,Dat kan ik eigenlijk alleen maar doen in mijn hoofd.." Ewbank maakt zijn zin niet af. Hij heeft een ander besluit genomen, wat hem door SBS6 volgens eigen zeggen niet in dank zal worden afgenomen. ,,Het zal mijn laatste show zijn vanavond, maar ik neem jullie allemaal mee. Flikker maar op."

Geld uit de zak geklopt
De vijf meisjes zijn dolenthousiast en ook presentatoren Tim Douwsma en Nicolette van Dam keuren de beslissing goed. ,,Dit is uniek, tegen de regels in."

Ondertussen regent het kritiek op social media. De zender wordt verweten geld uit de zak van de kijkers te kloppen. ,,Stem je dus gewoon voor niks", reageert iemand. Een ander schrijft naar SBS6: ,,Dus jullie hebben al die kids die hebben gebeld en ge-sms't, gewoon voor niks het geld uit de zak geklopt."

Ewbank reageerde in de uitslag nog kort op de commotie die is ontstaan door zijn beslissing. ,,Vorige week zag ik de juiste formatie staan. Gaandeweg de uitzending begon ik me gruwelijk te knijpen. De redactie erachter wist niks. Wij moeten morgen met de platenmaatschappij door met de meiden. Met één minder was het gewoon niet te doen voor mij."

Uiteindelijk won de boyband 4U de talentenjacht.