Auto stort van brug op menigte festival: vier doden

Print
Auto stort van brug op menigte festival: vier doden

Afbeelding: AD

Een automobilist is in San Diego met zijn pickup truck van een brug naar beneden gestort en op een menigte mensen terecht gekomen. De slachtoffers waren aanwezig bij een festival. Er zijn vier doden gevallen en negen gewonden, waarvan meerdere zwaargewond.

De chauffeur is een van de zwaargewonden. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd waar hij zal worden gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed en het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

Volgens lokale autoriteiten gaat het om de 25-jarige Richard Anthony Sepolio, een marinier. 

Vangrail
Sepolio, die alleen in het voertuig zat, raakte de vangrail op de San Diego-Coronado brug en kwam 18 meter lager terecht in Chicano Park in het centrum van San Diego, waar festival La Laza Run aan de gang was, aldus agent Jake Sanchez. Het festival bestaat uit een motorrit eindigend met een feest in het park waarop honderden mensen afkomen.

,,Het is afschuwelijk. Al die mensen waren hier naar het festival gekomen om plezier te maken en zijn ze er niet meer", aldus de agent. Een ooggetuige zegt: ,,Het leek net een film. Het ging in slow motion. Waar de auto de grond raakte, was er gelijk stof, chaos en paniek. Mensen renden in het wilde weg." 

De auto kwam terecht op een tent voor een podium waar een band optrad. Vier mensen in de tent kwamen om het leven. Van de overige negen gewonden zouden er nu vier zwaargewond zijn.