Limburgs alternatief LEGO breidt verder uit

Print
Limburgs alternatief LEGO breidt verder uit

Afbeelding: Marcel de Veen

Jac Pellegrom uit Heerlen heeft een volgende stap gezet om zijn geesteskind, Bricksworld, nog steviger in de markt te zetten. De eigenaar opende zaterdag de nieuwe LEGO-belevingswinkel in het museum Continium in Kerkrade.

Bricksworld koopt nieuwe LEGO-steentjes op en maakt daar eigen sets van. Die worden onder de naam Bricksworld Own Creations (BOC) verkocht via internet, de detailhandel en in de twee winkels van Pellegrom zelf: in ’t Loon in Heerlen en dus nu ook in Kerkrade. In Heerlen waren er in het afgeronde boekjaar 173.000 bezoekers. Ze zorgden voor een omzet van zo’n anderhalf miljoen euro.

Pellegrom (59) begon in 2010 met de LEGO-winkel Bricksworld in Valkenburg. Daarna volgde de verhuizing naar bedrijventerrein C-Mill in Heerlen, waar vooral werk werd gemaakt van internetactiviteiten. In 2013 volgde de overstap naar het Heerlense winkelcentrum ’t Loon, waar een winkel- en werkruimte van 690 vierkante meter is ingericht. Daar sorteren en verpakken medewerkers de LEGO-steentjes en maken er BOC-dozen van.
Omdat ook ’t Loon te klein werd, zocht Pellegrom een andere geschikte ruimte om zijn activiteiten voort te zetten. Onder meer de Royal-bioscoop en het nieuwe Maankwartier in Heerlen kwamen voorbij, maar de ondernemer koos tenslotte voor het Continium in Kerkrade.

Daar heeft Pellegrom niet alleen zijn belevingswinkel, maar bestaat ook de mogelijkheid om meer van LEGO te laten zien. Dat gebeurt onder meer vanaf 16 december met een tentoonstelling, die een jaar in het Continium te zien zal zijn. Het museum sluit met thema’s als educatie, techniek en architectuur aan bij de filosofie van LEGO.

Lees meer over de Brickworldwinkel in De Limburger van maandag

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje