Leven goedkoper in Nederland

© Getty Images/iStockphoto

In een tiental EU-landen was het leven afgelopen maand goedkoper dan een jaar eerder. Onder meer Nederland schaarde zich onder de landen met een negatieve inflatie in september, zo bleek maandag uit cijfers van statistiekbureau Eurostat.

ANP

In Nederland lag het prijspeil gemiddeld 0,1 procent lager dan een jaar eerder. Ook in Bulgarije, Denemarken, Cyprus, Ierland, Griekenland, Kroatië, Polen, Roemenië en Slowakije werd een negatieve inflatie gemeten.

De inflatie in de eurolanden liep in september in doorsnee op tot 0,4 procent. Het prijspeil in de eurolanden steeg daarmee iets sterker dan in augustus, toen een inflatie van 0,2 procent werd gemeten. De geldontwaarding blijft echter ver verwijderd van het peil van net geen 2 procent waar de Europese Centrale Bank (ECB) naar streeft. België zat daar met een gemiddelde stijging van de prijzen met 1,8 procent het dichtst tegenaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee