Jongeren vertrouwen Facebook en Google niet

© AD

Jongeren zijn huiverig om hun persoonsgegevens te delen met Facebook, Google en Twitter. Met WhatsApp hebben ze minder problemen, volgens antwoorden van 1135 jongeren op vragen van televisieprogramma EenVandaag.

ANP

De actualiteitenrubriek vroeg de jongeren (12 tot 24 jaar) in haar panel naar hun oordeel over de verschillende social media. Slechts één op de vijf jongeren vertrouwt zijn persoonsgegevens toe aan Facebook. Ook Twitter (24 procent) en Google (34 procent) scoren laag. WhatApp komt uit op 59 procent, vooral door de versleuteling van berichten die de app deze zomer heeft ingesteld.

Driekwart van de jongeren vindt het wel een probleem dat WhatsApp gebruikersprofielen gaat doorgeven aan moederbedrijf Facebook. Het merendeel is echter niet van plan om geen gebruik meer te maken van de berichtendienst. Het gebruiksgemak ze vermoedelijk belangrijker dan hun privacy.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee