Risico op armoede in Nederland toegenomen

Het risico op armoede of sociale uitsluiting in Nederland is tussen 2008 en 2015 gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistiekbureau Eurostat maandag heeft gepubliceerd.

ANP

Volgens Eurostat liepen vorig jaar 2,8 miljoen Nederlanders risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat komt overeen met 16,8 procent van de bevolking. Zeven jaar eerder gold dat gevaar voor 2,4 miljoen Nederlanders, of 14,9 procent van de bevolking.

Ondanks die toename hoort Nederland nog bij de vier EU-landen met de kleinste kans op armoede en uitsluiting. Alleen in Tsjechië (14 procent) en Zweden (16 procent) kampte vorig jaar een kleiner deel van bevolking met een laag inkomen, weinig werk of te weinig middelen om rekeningen te kunnen betalen. In Finland gold dit, net als in Nederland, voor 16,8 procent van de bevolking.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee