Wijk mist de bus door het 'verstrakken'

Print
Wijk mist de bus door het 'verstrakken'

Afbeelding: Annemiek Mommers

‘Verstrakken’ noemt Arriva het verschijnsel: een bus vooral de rand van de wijk laten aandoen. De wijk niet meer binnen rijden, maar zo snel mogelijk door op de hoofdroute om een zo snel mogelijke verbinding tot stand te brengen.

“Passagiers zullen in zo’n wijk soms langer onderweg zijn naar een bushalte, maar de bus verschijnt daar vervolgens wel in een hogere frequentie. Op sommige plaatsen rijdt er niet meer twee maar vier keer per uur een bus voor’’, zegt Arriva-topman Frank van Setten daarover. Neerbeek en Elsloo krijgen in de Westelijke Mijnstreek heel nadrukkelijk met dat verschijnsel te maken. Zowel de gemeenten als passagiers hebben daarover inmiddels aan de bel getrokken bij de provincie die er met Arriva over gaat praten.

In de brief van Beek aan de provincie wordt ook geprotesteerd tegen het opheffen van de bushalte aan de Amerikalaan op Technoport Europe, het bedrijventerrein van de luchthaven. KNP, dat er een kantoor heeft, had er zich onder andere over beklaagd dat werknemers nu echt een stuk verder moeten lopen.

Klachtenlijn
In Stein heeft de fractie van CMB een motie voorbereid om opnieuw aan tafel te gaan met Arriva over het vervallen van de bushaltes in het Elsloo.

Over de Westelijke Mijnstreek heeft de SP-Klachtenlijn overigens 25 meldingen binnengekregen. Die komen merendeels overeen met de klachten die Arriva ook al kende. Maar ook het vervallen van de lijnen Nieuwstadt-Susteren en de lijn Roosteren-Sittard wordt betreurd. Te spreken daarentegen zijn reizigers over de internationale verbinding tussen Roosteren en Maaseik en tussen Sittard en Tudderen.

De nieuwe dienstregeling gaat in op 11 december. Kleine verbeteringen kunnen dan nog worden uitgevoerd. Maar de grotere wijzigingen gaan pas in vanaf 11 december 2017, zegt Arriva.  

 

Vul hier een omschrijving van de foto in.

 

Lees meer in De Limburger van dinsdag.  

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje