Vier kinderen gered van verdrinkingsdood

Een van de geredde kinderen is in een deken gewikkeld.

Een van de geredde kinderen is in een deken gewikkeld.© AD/Regio 15

Twee vissers hebben maandag in Leidschendam vier kinderen en een vrouw uit het water gehaald. Het vijftal was met bakfiets en al te water geraakt. Twee ingesnoerde baby's waren al onder water verdwenen, maar konden uiteindelijk ook worden gered.

AD

De twee vissers zagen op zo'n vijftig meter afstand de bakfiets te water gaan. Ze renden er zo snel mogelijk naar toe en een van de mannen sprong het water in. De ander zat aan de waterkant klaar om de drenkelingen aan wal te trekken. Toen twee kinderen waren gered, bleken er nog twee baby's in de bakfiets te zitten. ,,Die hadden we helemaal niet gezien', zegt visser André geschrokken tegen Omroep West. ,,Ze zaten ook nog eens vastgesnoerd, dus het duurde even voordat ik ze eruit kreeg.''Alle vier de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse en een traumahelikopter is ingezet. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee