Anttihomoflyer roept veel weerstand op

De flyer die dit weekend verspreid werd in West en Nieuw-West

De flyer die dit weekend verspreid werd in West en Nieuw-West© AD

Er hebben zich tot nu toe 75 mensen bij de politie gemeld die graag aangifte doen tegen de verspreiding van een antihomoflyer, dit weekend in Amsterdam West- en Nieuw-West.

AD

Of de aangiftes aangenomen en in behandeling worden genomen, wordt op dit moment uitgezocht door het Openbaar Ministerie (OM). Voor een aangifte is immers een strafbaar feit nodig. Of de verspreiding van de drukwerken dat ook is, wordt nog onderzocht.

De folders werden dit weekend anoniem verspreid in Amsterdam West- en Nieuw-West en zorgden voor de nodige ophef. Volgens het drukwerk wordt 29 procent van de kinderen die bij homoseksuele ouders opgroeien seksueel misbruikt. Ook zouden joden, moslims en christenen zich volgens de flyer moeten verenigen tegen homoseksuelen. DiscriminatieTweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) en homobelangenvereniging COC riepen ontvangers van de flyer op aangifte te doen. ,,Discriminatie is een misdrijf, doe aangifte", twitterde Marcouch zondag. Onder de mensen die zich maandag bij de politie meldden waren ook stadsdeelvoorzitters Gerolf Bouwmeester (West) en Achmed Baâdoud (Nieuw-West).De gemeenteraad bespreekt de kwestie volgende week donderdag met burgemeester Eberhard van der Laan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee