Jetair veroordeeld voor dood Arnaud (11) in zwembad hotel

© HBVL/VTM

De verzekeraar van touroperator Jetair is veroordeeld voor de dood van een kind van elf. Arnaud, een jongen uit het Belgische Henegouwen, verdronk in 2011 in het zwembad van een hotel, toen hij aangezogen werd door de filterinstallatie. Zijn moeder sleepte reisorganisator Jetair voor de rechter.

HBVL/VTM

De burgerlijke rechtbank acht Jetair deels verantwoordelijk voor het ongeval. De verzekeraar moet ook 30.000 euro betalen.

De elfjarige Arnaud verdronk vijf jaar geleden in het zwembad van een Tunesisch hotel, toen hij aangezogen werd door de filterinstallatie. De moeder diende daarop een klacht in tegen Jetair, de touroperator die haar de reis had verkocht.

SchadevergoedingVorig jaar erkende de verzekeraar van Jetair dat de touroperator een verantwoordelijkheid droeg bij de dood van het kind. "Europese Goederen- en Reisbagage Verzekeringsmaatschappij nv betwist de verantwoordelijkheid van nv Jetair niet, op basis van de wet van 1994", zei de advocaat van de verzekeringsonderneming toen.

De vermelde wet bepaalt dat de organisator van reizen verantwoordelijk is voor de goede uitvoering van het contract en voor feiten van nalatigheid door zijn werknemers en vertegenwoordigers. De verzekeringsmaatschappij stemt bijgevolg ook in met het betalen van een schadevergoeding. Er werd een bedrag van 12.500 euro voorgesteld, maar volgens de advocaat van de moeder van het slachtoffer volstond die vergoeding niet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee