Terminale broer neemt (drieling) zussen mee op laatste vakantie

Print
Terminale broer neemt (drieling) zussen mee op laatste vakantie

Afbeelding: AD

Als één van een drieling sterft, blijft het dan een drieling? Voor Aaron, Femke en Candice (21) uit het Belgische Haacht is dat helaas geen theorievraag meer. Broer Aaron heeft terminale botkanker. In november vertrekt de drieling op hun eerste én laatste reis als trio. Zijn jongensdroom: naar Japan.

In november vertrekt de drieling op hun eerste én laatste reis als trio, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Zijn jongensdroom: naar Japan. Tokio, Kyoto, berg Fuji, de warmwaterbronnen, theeceremonies en tempels: alles uit de manga-strips en -films die hij verslindt sinds zijn tiende wil hij nog zien in dit leven.

,,Haast u", had ­oncoloog Patrick Schöffski gezegd en hij stuurde Aaron 1.500 yen (zo'n 15 euro) op, een restantje van een eigen Japan-trip. ,,Niet wachten als je nog wil gaan." 

Botkanker
In september vorig jaar brak Aaron Darcis zijn arm bij het opheffen van een doos, niet eens zo'n zware. Het was zijn eerste en onmiddellijk ook laatste werkdag ooit. De arm bleek vol botkanker te zitten en werd afgezet. Uitzaaiingen in de longen moesten weg.

Aaron vertelde zijn drielingzussen over zijn droom en de por van de dokter. Zijn zussen twijfelden geen moment. ,,Deze drieling zal nooit een tweeling worden."