Limburgse clubs spreken hartig woordje mee

Print
Limburgse clubs spreken hartig woordje mee

Afbeelding: Fotomontage De Limburger

De Limburgse voetbalclubs spreken een hartje woordje mee in de eerste divisie. Na tien duels zijn MVV, VVV en Fortuna Sittard allesbehalve kleurloos.

Dat VVV zich zou mengen in de strijd om de bovenste plekken van de eerste divisie, mag geen verrassing heten. Met vier nederlagen in de eerste tien duels staat de Koelclub er van de titelfavorieten weliswaar het beste voor, maar de echte topvorm van vorig seizoen hebben de mannen van Maurice Steijn nog niet.

VVV moet op de ranglijst momenteel provinciegenoot MVV boven zich dulden. Omdat Jong PSV niet mag promoveren, staat MVV de facto zelfs bovenaan. Ron Elsen en rechterhand Wim Dusseldorp hebben in alle rust en met een kleine beurs aan een hechte ploeg gebouwd die momenteel vriend en vijand verbaast.

Fortuna Sittard is thuis nog ongeslagen. Het is dat Fortuna drie punten in mindering heeft gekregen van de KNVB, anders zouden Ben van Dael en zijn mannen hetzelfde puntenaantal hebben als het grote NAC en FC Volendam.

 

Woensdag in De Limburger een artikel over de prima start van de Limburgse clubs. Ook komen de drie aanvoerders aan het woord.