Hoosbuien zorgen voor veel ongevallen en extreme spits

© AD/VID on Twitter

Nederland heeft dinsdag te maken met een extreem drukke avondspits. Door het land staat namelijk al 375 kilometer file. Reden? Het slechte weer zorgt voor langzaam rijdend verkeer en ongevallen.

AD

Volgens de VID gaat het op het moment snel met de files en dreigt de avondspits volledig uit de hand te lopen. Het KNMI kondigde eerder op de dag al code geel af vanwege de aankomende hoosbuien. De neerslag uit deze donkere wolken zorgt nu voor flinke problemen. In het hele land gebeuren ongelukken en ontstaat stevige files.Toch zijn er ook regio's die de grootste ellende al achter de rug hebben. In Rotterdam is de lucht inmiddels weer blauw, maar staan er nog wel files. Het slechte weer trekt via het oosten weg. Naar verwachting verlaten de ergste buien rond 19.00 uur het land.OpvallendDat juist vandaag de files zo extreem lang zijn, valt opvallend te noemen. Het is immers herfstvakantie, waardoor het doorgaans rustiger is op de wegen. De ruim driehonderd kilometer die er op het moment staat, geldt als één van de langere files van 2016.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee