Winnaar 168 miljoen op de vlucht voor geldwolven

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© AFP

De straatveger uit het Belgische Schaarbeek die vorige week in één klap 168 miljoen rijker werd met een winnend lot, is naar vrienden in Duitsland gevlucht. De man voelde zich opgejaagd door goudzoekers.

AD

Sinds zijn winst is de straatveger nog twee dagen gaan werken, maar daarna verdween hij spoorloos. Goudzoekers zouden hem tot wanhoop hebben gedreven. ,,Werkelijk iédereen smeekte hem om zijn geld. Het was haast niet meer leefbaar'', verklaart een kennis. Of hij tijdelijk dan wel permanent naar Duitsland vertrokken is niet bekend.KosovoEr wordt steeds meer bekend over de straatveger-miljonair. Volgens Sudinfo is kersverse miljonair 'Q.' geboren op 17 februari 1966 in Pejë. Deze stad van 170.000 inwoners werd zwaar getroffen door de Kosovaarse oorlog. In 1998 en 1999 was deze plaats het toneel van gruwelijke slachtingen en vernielingen. Velen kwamen om, anderen vluchtten voor het oorlogsgeweld. Een van de mensen die op de loop gingen, was 'Q.' Voor de oorlog speelde hij bij de lokale voetbalclub FC Kosova. In 1998 sloeg hij op de vlucht en kwam in België terecht om uiteindelijk straatveger te worden in Schaarbeek. Nu is de man opnieuw op de vlucht. Niet voor het oorlogsgeweld, maar voor de geldwolven die op zijn fortuin azen.AasgierenOok de winkel die het winnende lot verkocht, klaagde eerder over geldzoekende 'aasgieren'. De Loterij van België zal zijn procedure echter niet aanpassen. ,,We denken er heus wel over na, samen met de winnaar én met de verkoper van het biljet. De speler mag ­altijd zelf kiezen wat de pers en dus ook de mensen over hem te horen krijgen. Vervolgens geven we een minimum aan informatie vrij, op één moment, aan alle persmensen tegelijk. De rest is geroddel.''De winnaar is net niet de grootste EuroMillions-winnaar ooit. Het hoogste bedrag dat de online loterij ooit in Europa verdeelde, bedraagt 190 miljoen euro. Dat record wordt gedeeld door een Portugese (2014) en een Britse (2012) winnaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee