Dodelijke aanrijding was mogelijk opzet

Hamidou werd vorig jaar op de avond van vrijdag 6 november aangereden op een zebrapad op de Laan van Bol'Es in Schiedam-Groenoord.© Privéfoto

Hamidou Laïti is mogelijk met opzet doodgereden. De 21-jarige Schiedammer stierf vorig jaar nadat een auto hem schepte terwijl hij een zebrapad op de Laan van Bol'Es in Schiedam overstak.

AD

Tot nu toe ging de politie altijd uit van een ongeluk. In de buurt gaan al lange tijd geruchten dat er opzet in het spel was. Dat neemt de politie nu serieus. De politie heeft verdachten op het oog, maar het bewijs tegen hen is nu, bijna een jaar na de fatale aanrijding, nog steeds niet rond. ,,We moeten bewijzen wie er op dat moment in de auto zaten. En we moeten bewijzen wie er die avond achter het stuur zat", zegt een woordvoerster. ,,En dat is heel lastig." Degenen die uitleg zouden kunnen geven, de verdachten, zwijgen. GestolenIn de auto die Hamidou op zondagavond 6 november aanrijdt, zitten volgens getuigen drie mannen. Zij rennen weg, als hun auto honderd meter verderop tegen een boom klapt, zonder naar de zwaargewonde jongen om te kijken. De zwarte Seat Leon blijkt een week eerder gestolen. Onderzoek van de politie wijst uit dat de auto die avond te hard rijdt. Niet alleen de politie weet wie de vijf mannen zijn die betrokken zouden zijn geweest bij de diefstal van de auto en de aanrijding. Ook in de wijk Groenoord zijn de namen bekend. Een toen 15-jarige jongen zou achter het stuur hebben gezeten. Hij is kort na de fatale aanrijding opgepakt, maar zwijgt, net als zijn oudere broers en medeverdachten. KlappenIn maart van dit jaar krijgt de inmiddels zestienjarige hoofdverdachte Mohammed klappen. Anil A. (39), een vriend van Hamidou's familie kan zich niet meer beheersen en slaat de jongen in zijn gezicht. Zijn grote broers komen vervolgens verhaal halen. A. steekt ze met een mes. De broers delen op hun beurt trappen en klappen uit. Ze zijn een paar weken geleden door de rechtbank vrijgesproken omdat ze uit zelfverdediging zouden hebben gehandeld. De politie benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn dat Hamidou betrokken was bij criminele activiteiten. Dinsdagavond deed de politie in het programma Opsporing Verzocht opnieuw een oproep aan mensen om informatie te delen. Eerder leverde de beloning van 7500 euro voor de gouden tip geen resultaat op.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal