Teckels Merlot en Diesel megapopulair

© AD/Instagram

Als je de koddige teckels Diesel en Merlot op straat tegenkomt, denk je niet meteen dat daar twee social media-sterren rond hobbelen. Maar het harige duo is met meer dan 24.000 volgers van over de hele wereld een absolute hit op Instagram.

Renske Baars

Schattig, dat zijn Diesel en Merlot absoluut. Eigenaresse Sabine Eijpe (45) is dol op de korte viervoeters die bij haar aan de rand van het Goudse centrum wonen. ,,Ik kan geen stap de stad inzetten of er zijn al mensen die hen willen aaien.'' Komisch duoDiesel is een wat sikkeneurig mannetje van 6 die relaxed door het leven gaat. En sinds twee jaar woont ook Merlot (2,5) bij hen in huis. Eijpe: ,,Die komt uit Italië en heeft ook een echt vurig karaktertje. Merlot wil altijd spelen. Of Diesel uit de tent lokken. Daar houdt hij ook van.'' De teckels hebben een eigen Instagram-account en zijn daar mateloos populair. ,,Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby'', vertelt Eijpe. ,,Vooral sinds die kleine Merlot erbij is gekomen, is het aantal volgers belachelijk groot geworden.'' De twee zijn net een komisch duo. De Goudse teckelliefhebster heeft elke dag plezier om haar honden. ,,Ze leiden ook aan grootheidswaanzin. Ze vinden zichzelf van hetzelfde formaat als een gemiddelde Deense Dog. Daar stappen ze ook gewoon op af.'' Natuurfoto'sDe Goudse Eijpe is gek op het maken van foto's. Ze begon met natuurfoto's die ze op Instagram plaatste. ,,Maar toen ik die gekke Diesel er een keertje bij fotografeerde, had ik er in één keer heel veel volgers bij.'' Het aantal volgers nam helemaal een vlucht toen ze meedeed aan een geldinzamelingsactie voor zwerfteckels in Amerika, waar dit soort honden bijzonder populair zijn. ,,Samen met andere teckelaccounts hebben we toen tienduizend dollar opgehaald. Daar kan je wel uit opmaken hoe groot het daar is.'' Toch blijkt het haar verbazen. Eijpe: ,,Het is een heel bizarre gewaarwording. Met name de filmpjes worden veel bekeken. Eentje met Merlot en zijn pups is wel door een kwart miljoen mensen gezien. Ongelooflijk.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee