Drugsbende hakt handen af van 'dieven'

© AD/EFE

In het westen van Mexico zijn vijf mannen en een vrouw levend aangetroffen ondanks dat van elk van hen de handen waren afgehakt. Een zevende slachtoffer werd doodgeschoten. De Mexicaanse politie denkt aan een vereffening binnen het criminele milieu.

Caspar Naber

De zes slachtoffers, in leeftijd variërend van 24 tot 44 jaar, werden maandagdavond aangetroffen in de buurt van een evenementencentrum in Tlaquepaque, aan de rand van de stad Guadalajara. Na behandeling van hun verwondingen werden twee van de zes aangehouden, zo staat in een bericht van persbureau EFE in Spaanstalige media. WaarschuwingSpeurders vermoeden dat de handen werden afgehakt uit wraak voor een onbetaalde drugstransactie door leden van dezelfde cel van de bende. Naast het lichaam van het doodgeschoten slachtoffer lag een poster met daarop de handgeschreven tekst 'dit overkwam ons dieven', gevolgd door een waarschuwing voor inbrekers, auto- en motordieven. De daders ondertekenden hun verklaring met 'elitegroep antidieven'. Volgens politiecommandant Eduardo Palacios zouden de slachtoffers voordat hun hun handen werden afgehakt wel eens ontvoerd kunnen zijn geweest.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee