Meisje (5) tekent hoe priester haar misbruikte

© AD

Een 5-jarig meisje wilde onder geen beding meer naar de Engelse les bij een priester in de Braziliaanse stad Montes Claros. De kleuter was zo angstig dat haar ouders haar naar de psycholoog stuurden. Op haar kamer ontdekte het echtpaar hartverscheurende tekeningen van hun dochter over het misbruik dat ze moest ondergaan.

AD

Het was de psycholoog die de ouders had aangeraden om op de kamer van het kind te zoeken naar aanknopingspunten die haar angst zouden kunnen verklaren. Hij kreeg gelijk. Het meisje had alles getekend. De ouders vonden zes tekeningen waarop pijnlijk duidelijk werd wat er was gebeurd tijdens de Engelse les. Volgens Braziliaanse media bekende priester Joao da Silva (54) de verkrachting na een dreigtelefoontje van de vader van het kind.De politie bevestigde ondertussen dat Da Silva in hechtenis is genomen en wordt ondervraagd over het misbruik.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee