Te vroeg geboren baby trakteert wereld op brede glimlach

© facebook

De glimlach van dit te vroeg geboren kleine meisje kan bijna niet groter. Ze moest knokken om in leven te blijven, maar wist haar Amerikaanse moeder meteen dubbel en dwars duidelijk te maken dat ze blij is om haar te zien. 'Ze is blij dat ze leeft!' jubelt moeder Lauren Vinje.

AD

Moeder Lauren maakte de foto vijf dagen na de geboorte van het kindje, dat door haar vroegtijdige geboorte moest knokken om in leven te blijven. ,,Deze foto heeft me door de ups en down heen geholpen. Het leven is zo kostbaar", schreef Lauren zondag bij het vrolijke beeld. Haar dochtertje woog op dat moment slechts 1.757 gram. Ter vergelijking: gemiddeld wegen baby's 3.500 gram.StroomSinds Lauren de foto op internet zette werd deze massaal gedeeld en al meer dan 300.000 keer geliked. Het maakt een stroom aan persoonlijke babyverhalen los van andere ouders met te vroeg geboren kindjes.Lauren heeft de foto op precies het juiste moment genomen. Baby's lachen pas bewust als ze een maand oud zijn. Voor die tijd lijkt het soms of een kindje lacht, maar het gaat dan meer om reflexachtige bewegingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee