Brunssumse borstkankerpatiënte (49) inspireert lotgenoten fit te blijven met trappenlopen

© facebook

Het lijkt wel zwaan-kleef-aan: de Brunssumse Brigitte de Jong (49) besloot toen ze eerder dit jaar borstkanker kreeg dat ze fit wilde blijven tijdens alle behandelingen. Ze begon met de 508 tellende trap op de Wilhelminaberg in Landgraaf.

Merel Visser

Eerst deed ze dat met moeite één keer en eerder deze maand liep ze ‘m zelfs vijf keer op en af tijdens de Trappenmarathon. Alleen loopt Brigitte nooit; haar verhaal inspireerde zo veel mensen dat ze inmiddels een vaste club trappenlopers om zich heen heeft verzameld, onder de naam Steps for Cancer Parkstad.

Tijdens de marathon waren het er zelfs een stuk of negentig – allemaal in roze shirts – die met haar ruim vierduizend euro inzamelden voor het Kankeronderzoek Limburg. De Brunssumse wil haar lotgenoten vooral meegeven ook tijdens de behandeling te blijven bewegen, al zijn het maar een paar stappen.

Lees vrijdag het verhaal in de Limburger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee