Woningstichting mag echtpaar uit woonwagen zetten

De caravan waar de jongen jaren doorbracht.

De caravan waar de jongen jaren doorbracht.© AD/Bert Kamp

De woningstichting Tubbergen mag het woonwagen-echtpaar Adje B. (58) en Gretha K. (45) van hun standplaats aan de Verdistraat 23 en 25 in het kerkdorp verwijderen. Dat heeft de Almelose kort gedingrechter Gert van Eerden deze donderdag beslist.

AD

het echtpaar B. werd maandagochtend 11 juli in alle vroegte van bed gelicht en zit sindsdien vast. De echtelieden worden ervan verdacht dat ze de zwakbegaafde Jeffrey (31) acht jaar lang als veredelde 'huisslaaf' zouden hebben uitgebuit. De strafzaak daarover is deze week begonnen en gaat begin januari verder.Klagende burenNaar aanleiding van hun arrestatie hield de gemeente een besloten informatie-avond. Daar klaagden omwonenden over ernstige dreigementen en overlast, van geluid en stank. Bij de volgende sessie noteerde een notaris veertien anonieme getuigenissen. Die bracht de woningstichting in bij het kort geding. Het echtpaar B. en hun advocaat Roel van Faassen vonden de naamloze getuigenissen lastig te checken. Gevraagd werd waarom de controleur van de woningstichting niet eerder aan de bel had getrokken.De corporatie voerde ook een tot 748 euro opgelopen huurschuld als argument voor uitzetting aan. Volgens de administratie had de familie B. drie maanden en één week de huur voor hun standplaats niet betaald. In huurgeschillen is het overschrijden van de grens van drie maanden in het algemeen cruciaal.Geld betalenBinnen 14 dagen moet 750,84 euro zijn overgemaakt aan de woningstichting. Daar komt nog een bedrag bovenop van 1.044,42 euro voor proceskosten aan de zijde van de woningstichting, plus 229,99 euro per maand wegens verschuldigde huurpenningen vanaf 1 oktober tot aan de dag van algehele ontruiming.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee