Koppel vindt twee koffers vol geld bij kelderverbouwing

© Privéfoto/Imgur

Een echtpaar uit het Amerikaanse Cleveland mag van geluk spreken. Het stel vond tijdens een verbouwing twee koffers vol geld in de kelder, goed voor meer dan 41.000 euro. ,,We werden helemaal gek."

AD

De echtgenoot voerde zelf verschillende verbouwingen uit aan zijn huis, dat gebouwd werd in de jaren '40. ,,Ik ben een echte doe-het-zelver en wilde de klussen graag zelf doen. Ik focuste me eerst op de benedenverdieping en de eerste verdieping, maar onlangs was dan eindelijk de kelder aan de beurt", zo schrijft het koppel, dat anoniem wil blijven, op fotodeelsite Imgur.Bij het lostrekken van het plafond vond de man een niet al te grote koffer, die tussen de steunbalken verstopt zat. ,,Ik dacht: 'Cool, een schat. Daar moet ik foto's van nemen", aldus de man. Dus riep hij zijn vrouw en documenteerde het openen van de 'schat'. Oude krant,,We hadden niet veel hoop. De koffer was vrij licht, dus het was duidelijk dat er geen goud of munten in zaten." Het eerste dat het koppel vond, was een krant uit maart 1951. ,,Waarschijnlijk de periode waarin de doos verstopt werd", klinkt het. Maar daarnaast vonden ze ook drie pakjes geld, gewikkeld in papier. ,,We werden helemaal gek, en dachten dat we een paar duizend dollar gevonden hadden."Na wat telwerk bleek de buit echter veel groter dan gedacht. ,,In één pakket zaten enkel briefjes van 100. In totaal zat er 23.000 dollar in de koffer!" De uiteindelijke waarde ligt nog hoger, aangezien alle briefjes dateren van 1928 tot 1934. Bepaalde biljetten zijn erg zeldzaam en leveren meer op dan hun muntwaarde.

Een advocaat bevestigde de twee dat ze het geld mogen houden. Hun verhaal levert online veel reacties op. ,,Ik genoot van de aandacht, maar na een week was het nieuwe er wat af en ging ik terug naar de kelder om het plafond verder te ontmantelen." Wat bleek? Op een andere plek zat nóg een koffer verstopt. Lening afbetalenDe tweede koffer was een stuk zwaarder dan de eerste, en deze keer was de man er zeker van dat er geld in zat. ,,Ik zag door een gleuf in de achterkant een biljet. Uiteindelijk bleek de hele doos vol te zitten met briefjes van 20 dollar. In totaal hebben we 45.000 dollar gevonden in de kelder."Veel buitensporige dingen is het koppel niet van plan met het geld. ,,Nu we weten dat we het mogen houden, gaan we het gebruiken om onze lening voor het huis verder af te betalen", klinkt het nuchter.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee