Cupido slaat na vijftig jaar weer toe bij Leni en Rob

Na 60 jaar gaat het dan toch gebeuren: Leni en Rob gaan trouwen.

Na 60 jaar gaat het dan toch gebeuren: Leni en Rob gaan trouwen.© AD/Milan Rinck

Ex-geliefden Leni (85) en Rob (84) verbraken in 1959 hun verloving. Maar Cupido sloeg vorig jaar bij een nieuwe ontmoeting weer toe. Vrijdag trouwen ze in het Dordtse stadhuis. Meer dan vijftig jaar later dan gepland. ,,Wonderlijk."

Ingrid de Groot

Hij vindt haar de allerliefste en allermooiste. En zij is razendtrots op hem: ,,Ik moet soms in mijn wang knijpen; droom ik niet?'' Oude liefde roest écht niet, kunnen de twee tortelduifjes van 80-plus volmondig bevestigen. Want sloeg de vlam in de jaren vijftig al in de pan, vorig jaar bleek de aantrekkingskracht bij een nieuwe ontmoeting nog niets aan glans te hebben verloren. ,,Deze trouwerij is voor ons gesneden koek'', zegt Rob Bezold die vrijdag dan toch dé ring om Leni's vinger mag schuiven. De twee werden ruim een halve eeuw geleden verliefd. Hij genoot van haar werk als pianiste en samen zwierden ze tijdens de tango over de vloer. ,,Hij is dol op muziek en danste heel mooi. We konden goed praten en lachen. We waren gek met elkaar.'' NoodlotHelaas sloeg het noodlot kort na de verloving in 1959 toe. Omdat haar ouders zich vanwege het oorlogsverleden van Robs vader tegen het voorgenomen huwelijk keerden. De spanningen werden te groot. ,,Er kwam een kink in de kabel'', zeggen de twee die niet teveel woorden vuil willen maken aan die verdrietige tijd. Beiden sloegen na het verbreken van de verloving een andere weg in en verloren elkaar uit het oog. Rob bouwde een welvarend bedrijf op en vond nieuw geluk bij een andere vrouw. En ook Leni trouwde, maar die nieuwe relatie pakte minder gelukkig uit. Als muzikante beleefde ze wel mooie tijden. Want ze werd een succesvolle pianiste en schreef ook het nummer 'Ik wist niet dat liefde zo mooi kon zijn' voor Willeke Alberti. ,,Ik ben trots op Leni'', zegt Rob. ,,En ik op hem'', zegt zijn aanstaande vrouw.

AlleenBeiden kwamen er, door het overlijden van hun partners, de afgelopen jaren alleen voor te staan. Leni schreef samen met haar buurvrouw Karianne Verdonk haar levensverhaal dat niet altijd over rozen ging. Het boek 'Liefdeslied' werd uitgegeven door Hans de Beukelaer van uitgeverij Fagus en ook de liefdesgeschiedenis met Rob werd in geuren en kleuren beschreven. Inclusief een brief aan Rob die Leni nooit verzond: ,,Hier scheiden onze wegen. Ik wil je nogmaals zeggen hoeveel spijt ik heb van mijn gedrag. Dat heb je niet verdiend. Je stond altijd voor me klaar. Je was een gouden vriend voor mij.'' Rob (destijds 83) las het boek en trok de stoute schoenen aan. Hij stuurde een mailtje naar de uitgever dat hij met Leni in contact wilde komen. ,,Ik wilde weten hoe het met Leni was, omdat ik altijd een goed gevoel bij haar had gehouden.'' HarmonieusNa een nieuwe date, vorig jaar, werd de draad gewoon weer opgepakt. ,,Oh, Rob, je bent niets veranderd'', zei Leni toen ze haar oude liefde weer zag. ,,Het klikte opnieuw. Het was helemaal vertrouwd. Harmonieus. Je kent elkaars karakter al door en door.'' Vrijdag is het na meer dan vijftig jaar zover. Om 11.00 uur wordt in het Dordtse stadhuis het ja-woord gegeven. ,,Dit geluk kan ik nog niet bevroeden'', zeggen beiden over de wonderlijke wegen van Cupido. We kunnen samen nog vreselijk lachen en ook serieus praten. Rob is zo gemakkelijk en iedereen is gek op hem." Uitgever Hans de Beukelaer, door wiens boek de twee samenkwamen, vindt het een prachtige geschiedenis. ,,Geweldig'', zegt hij. ,,Wat mooi dat je dit op deze leeftijd nog gewoon doet. Ze zitten in mijn hart. Ik gun het hen van harte.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee