KNVB wil test met vierde wissel in bekertoernooi

© ANP

De KNVB wil met ingang van volgend seizoen in het KNVB-bekertoernooi een vierde wissel toestaan. De voetbalbond heeft zich bij de internationale spelregelcommissie IFAB aangemeld om daarrmee te mogen testen.

AD

Het verzoek werd gedaan tijdens een IFAB-bijeenkomst in Frankfurt. De bedoeling is dat er regelmatig zal worden gesproken over mogelijke spelregelwijzigingen die het voetbal eerlijker en aantrekkelijker kunnen maken. Eén van de nieuwe voorstellen is de proef met vier wisselspelers in het bekertoernooi. De KNVB wil daarbij, net als bij de videoscheidsrechter, graag een voortrekkersrol vervullen.Gijs de Jong, die hoopt de nieuwe KNVB-voorzitter te worden, sprak in Duitsland lang met de naar de FIFA vetrokken Marco van Basten. ,,We hebben veel discussies gevoerd over de noodzaak van innovatie", vertelde De Jong. ,,Enerzijds om het spel eerlijker te maken en anderzijds om de aantrekkelijkheid te verhogen. Afgelopen jaren waren we als KNVB vaak een roepende in de woestijn, maar nu langzamerhand krijgen we steeds meer medestanders."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee