Scholier probeert leerling op speelplaats te wurgen: "Mijn zoon was bijna dood"

Print
Scholier probeert leerling op speelplaats te wurgen: "Mijn zoon was bijna dood"

Afbeelding: hbvl

Een 14-jarige scholier is drie weken geschorst nadat hij eind september een 12-jarige jongen op de speelplaats van Het Sint-Michielscollege in het Belgische Brasschaat heeft proberen te wurgen. Daarbij verloor de jongen zijn bewustzijn. De scholier stopte pas moet wurgen toen een leerkracht naderde. De aanleiding was een ruzie over het vangen van rupsen.

De moeder van het slachtoffer begrijpt niet dat de dader na de herfstvakantie mag terugkeren, terwijl haar zoon Caspar thuis nog steeds aan zijn herstel werkt. Hij durft niet terug naar school te gaan terwijl de wurger er weer rondloopt. Het slachtoffer moet nu op zoek naar een nieuwe school.

Wij vinden dat de school slap omgaat met het voorval”, reageert Irina, de moeder van Caspar. “Mijn zoon was bijna dood

De ouders, die meteen een klacht indienden bij de politie, betreuren dat ze na bijna drie weken nog steeds geen enkele reactie van het  kregen. “Terwijl een snelle procedure in dit soort gevallen net heel belangrijk is om tot een constructieve samenwerking te komen. Iedereen houdt acties tegen pesten, maar als er echt iets ernstigs gebeurt, wordt zeer traag en tam opgetreden.”